BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

5 de juliol del 2009

EL MALPÀS DE LES ROQUES DEL BARRICÓ





Actualment aquest camí (o tram de camí) és utilitzat pels escaladors que van a les parets que hi ha per damunt del Barricó, però segurament era força freqüentat, perquè es tracta del camí més lògic per anar des de Campelles cap a Montgrony o cap a Gombrèn.



El tram del Malpàs és una interessant obra d'enginyeria. Des de l'esglesiola del Baell, la pista, enquitranada s'enfila fins a trobar el trencall de can Vila i cal Goll. Planerament, arribem a uns prats on es pot dir que s'acaba la pista. El camí s'enfila fins a una colladeta. Si fins ara estavem passant per pissarres, veurem, al davant un esperò calcari. El camí baixa una mica i fa un pas de flanc fins a trobar-se amb l'esperó. Aquí, el camí davalla fent quatre marrades entre les dues parets de roca, perdent uns 20 metres de desnivell en molt poca distància. Podem observar les parets de pedra seca que aguanten el camí, molt cobertes d'heures. Un cop hem baixat aquest tram, el camí marxa planerament cap a la collada de Grats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada