BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

25 d’agost del 2009

PATRIMONI URBÀ DE LLÍVIA (III): ALTRES CURIOSITATS

En aquest tercer (i darrer) lliurament sobre el patrimoni urbà de Llívia, us presento un conjunt d'elements molt diversos pel que fa a les seves característiques i èpoques. Es tracta d'elements arquitectònics que van des de la porta de l'església fins a vitralls contemporanis. De tota manera, tots ells, independentment de la seva vàlua i antigor, tenen el seu atractiu.

En les fotografies veureu des dels relleus dels pilars de la porta de l'església, la creu del Toret, algunes llindes amb la inscripció JHS, altres amb una creu, les inicials en balcons i portes, detalls modernistes, algun esgrafiat, els picaportes, les marques de bestiar o de les cases en una porta i algunes realitzacions contemporànies. De tots els elements jo destacaria el cap que fa de font a l'església (segurament es va aprofitar d'un altre lloc) i el bust del possible mestre de cases o el propietari que sobresurt de la paret de la casa i que té una certa retirada a Dalí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada