BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

26 de maig del 2013

GEOCACHING I PEDRA SECA

 
Tot remenant per internet he vist un catxé que parlava de pedra seca. Cercant una mica més he trobat una sèrie de 8 catxés a Collserola.

Per si no ho sabeu, el geocaching, consisteix en una mena de joc d'orientació per anar a cercar un "tresor". Aquest tresor és una capsa, més o menys gran, on hi ha uns quants objectes. Es tracta de trobar la capsa, agafar un tresor i deixar-hi un altre objecte.




Cal dir que hi ha catxés que són fàcils de trobar i d'altres són multicatxés. El que sí és cert és que et porten a indrets interessants de conèixer.

Jo no em dedico al geocaching, però he trobat alguns catxés i també a alguns cercadors de tresors que em miraven, una mica de reüll, pensant que jo també anava a cercar el catxé.

En la sèrie de pedra seca de Collserola es visiten un parell de barraques del Papiol (codis Wikipedra: 7391 i 8545),


dues de Molins de Rei (codis Wikipedra: 5538 i 8091),



tres de Sant Feliu (codis Wikipedra: 5731, 7318 i 7342)




i una de Sant Just (codi Wikipedra: 7316).



També proposen anar-ne a veure algunes altres que són a la vora (5534, 7319 i 7320). És una bona manera de conèixer algunes de les barraques més interessants que tenim a Collserola, tot i que el text que hi ha em recorda molt al que jo vaig escriure quan vaig entrar les barraques a Wikipedra.

També hi ha un altre catxé a la ruta de la Capona, al Pla de Santa Maria, i un altre entre Nulles i Vilabella. Potser n'hi ha d'altres, però no he cercat més.

Cal remarcar el respecte a les barraques per part de qui va amagar els catxés, que no són ni a dins les barraques ni entre les pedres.
 
Vés per on, el geocaching, també pot afavorir el coneixement de la pedra seca!
 
 
Nota: de la barraca codi 8545 no tinc fotografia perquè és l'única de totes aquestes que no he introduït  a Wikipedra. Tampoc no l'he visitat perquè va aparèixer a Wikipedra, encara no fa un mes.
 

2 comentaris:

  1. Hola...
    Gràcies per la ressenya que feu de la sèrie de catxes "Pedra Seca a Collserola"
    Dir-vos que hem intentat ser el màxim de respectuosos amb les cabanes i murs, i que no és més un intent d'acostar als geocercadors a aquestes magnífiques construccions.
    Al final de la fitxa de cada amagatall, posem d'on hem tret la informació i textos. És cert que hem copiat les dades de wikipedra, així com alguns textos. Si creieu que tenim que fer un esment més explicit a l'autoria, només cal que m'ho feu saber.

    Us animem a fer catxes... una manera de conèixer llocs nous, de la mateixa manera que estem convidant als geocercadors a conèixer el mont de la pedra seca.

    Us deixo l'enllaç de una de les fitxes de un dels catxes...

    http://coord.info/GC49VCD


    Miquel Mateo [burruktala]

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ja he dit, trobo que és una bona manera de fer conèixer aquestes construccions.

      Crec que cal diversificar les actuacions i qualsevol activitat que permeti el coneixement de la pedra seca ha de ser benvinguda.

      Elimina