BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

25 de desembre del 2014

BOSCH DE LA TRINXERIA I LA BARRACA DEL CANIGÓ


Fa uns quants dies vaig consultar els primers números del butlletí Mai Enrera del Club Excursionista de Gràcia. Un dels treballs que em va cridar l'atenció, en el butlletí núm. 81 de l'any 1931, era un article d'en Carles Bosch de la Trinxeria en el qual explicava una ascensió al Canigó efectuada el 1888.



Ja heu pogut llegir en una altra entrada del blog, la història de la barraca del cim del Canigó (http://patrimonimuntanyenc.blogspot.com.es/2014/08/la-barraca-del-cim-del-canigo.html), però aquest article ens aporta una dada curiosa.

Aquesta excursió la va efectuar amb dos altres noms de l'excursionisme més primerenc: Francesc Maspons i Labrús i Artur Osona, autor de moltes guies d'itineraris, acompanyats de dos caçadors d'isards i en Josep Do, un home de 80 anys, company de moltes sortides d'en Carles Bosch de la Trinxeria. El relat ens explica que fan nit a la jaça del Cadí.

Ens explica que: "...La barraca de la Jaça del Cadí es relativament confortable, prou espaiosa, ben construïda en volta i parets de pedra seca; teulat de gleva amb la seva porteta baixa i estreta..."

Més endavant diu: "...Prompte arribàrem a la barraca de refugi, construïda pel Club Alpí de Perpinyà, secció del Canigó..." Esmenta que no és gaire adient passar-hi la nit, perquè està mig enrunada.



Però el més interessant és el que explica quan arriba al cim: " La petita barraca del cim, feta pel Club Alpí, és encara molt ben conservada..." Fa un repàs de la panoràmica que es pot contemplar i acaba: "...Després de gravar els nostres noms damunt una pedra d'esquist de la barraca, emprenguérem la baixada, xemeneia i clapisses avall".

Vés per on, en qualsevol lloc de la muntanya hi ha d'haver (o hi havia) una pedra amb el nom d'un dels primers excursionistes!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada