BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

27 de maig del 2021

MARGES A SANT PERE MÀRTIR

Sant Pere Màrtir és un dels turons més destacats de Collserola i, un dels més visibles, perquè tothom qui entra o surt de Barcelona pel sud el pot veure. Al seu cim hi ha un edifici de telefonia amb una immensa antena, que va substituir a l'ermita (que va servir com a torre de telegrafia òptica al segle XIX).

El dia 26 d'abril de 2021 hi va haver un incendi forestal que va cremar 3 ha de terreny, gairebé tot per sota la carretera de les Aigües, però també va passar aquesta pista i va pujar fins a tocar la pista asfaltada que puja a les instal·lacions del cim.

Pocs dies després de l'incendi vam passar per allà i ens va sembla que hi havia marges. No obstant vaig esperar uns dies per no embrutar-me tant amb el terreny cremat.







Efectivament, en un sector hi ha una gran abundor de marges. No són marges espectaculars, perquè són de poca altura i força mal fets, però potser ens dóna idea de la utilització d'aquest vessant per al conreu. No em sembla que fossin el resultat de la guerra del 1936-39 (a Sant Pere Màrtir hi va haver unes bateries antiaèries) ni tampoc d'algun treball forestal.

Seguint la carretera de les Aigües cap al nord, malgrat la vegetació, no es veuen marges enlloc més. Per tant, en deixo constància en imatges atès que d'aquí a poc temps tornaran a estar tapats per la vegetació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada