BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

20 de gener del 2022

MARGES AMB ARMARIS I ESCALETES

A Collserola, concretament al terme de Sant Feliu de Llobregat, hi ha una clotada amb uns marges molt interessants que a més tenen altres elements d'interès.


Són uns marges situats al costat de la pista que des de la cimentera va en direcció a Santa Creu d'Olorda. Ben a prop hi ha la barraca amb el codi de Wikipedra 5731, una de les més espectaculars de Collserola.

Si ens enfilem una mica, veurem, en un petit marge que trobarem a la dreta un armari tocant al sòl, de 50 cm de fondària. 45 cm d'amplada i 30 cm d'altura. 


Una mica més amunt, en una posició més aviat central (en relació a la clotada on estan situats) hi ha un altre armari. Aquest ja no toca al sòl. Tot i que l'altura és com l'altre (30 cm), té  menys amplada (30 cm) i una fondària de 40 cm. Al costat hi ha un esglaó en un mur de 80 cm d'altura.


Encara més amunt trobem un tercer armari. Aquest sembla diferent dels altres. Si dels dos primers podríem dir que tenien la finalitat de deixar-hi algun estri o algun aliment, aquest, per les seves dimensions, podria ser un lloc per col·locar una arna. Està més separat del sòl i té una altura de 45 cm, una amplada de 45 cm i una fondària de 70 cm. Una mica a la dreta hi ha unes escales volades.


Encara una mica més amunt, trobem un parell d'esglaons en un petit marge.


I finalment, trobem un altre forat a la paret de 35 cm d'amplada, 30 cm d'altura  i una fondària de 45 cm, amb uns esglaons al costat. 


En el mapa es pot veure la situació dels elements esmentats i de la barraca catalogada a Wikipedra amb el codi 5731. Aquests elements estan codificats a "altres construccions" de Wikipedra amb els codis 1630, 1631, 1632 i 1628, respectivament. Els esglaons solitaris no estan catalogats. Si més no, la concentració de forats i escales fa aquests marges una mica singulars.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada