BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

21 d’agost del 2011

UNA TINA ADOSSADA A UNA TORRE



En aquest bloc ja heu pogut veure alguna tina curiosa. Faig referència a les tines que podem trobar aïllades pel mig del bosc, on fa 100 anys o menys, hi havia vinya.

Aquesta tina la trobem adossada al Casalot del Viola, una construcció, bàsicament de tàpia, situada al terme municipal de Calafell. Situada a 38 m d'altura és a les coordenades 381171 / 4561764.






Sembla ser que no hi ha gaire informació sobre la torre del Viola. En unes excavacions es van trobar materials que es van datar del segle XVIII. La torre està gairebé tota feta de tàpia i només es conserven un parell de parets. La seva situació és força curiosa atès que està a mitja alçada d'un turó. Des d'allà, però devia tenir bona comunicació amb Calafell i curiosament, a la seva dreta, hi ha un turó que s'anomena la Talaia. No sé si tot això pot tenir alguna relació, però...

La tina està situada en l'angle sud de la torre. Ho podeu veure en les fotos següents:





La torre va ser aprofitada com a masia i d'aquí li ve el nom. De ben segur, tot el vessant de muntanya que té al darrere devia estar conreada (amb vinya). La tina té uns 2 m de diàmetre i la mateixa mida de fondària, però li falta la boixa. Segurament algú la va treure i es va anar fent un forat que permet accedir a dins. De rajoles, no en queda cap...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada