BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

4 d’abril del 2013

UNA CREU DE TERME


A la serra de Can Julià, a la carena, al damunt de les ruïnes de la casa, entre els termes de Molins de Rei i Sant Cugat, podem veure una creu en un gran bloc de pissarra, al costat del camí.



El bloc de roca és molt destacat. Per la semblança amb altres creus que podeu trobar a http://jordicasamajor.nirudia.com/ d'en Jordi Casamajor, podem deduir que és antiga.
 
Evidentment, no m'atreveixo a dir de quina època és aquesta creu, però situada en una pedra grossa i visible i en una carena, no pot ser altre cosa que una creu que marca els termes, municipals o potser, parroquials o de propietat.





La pedra on hi ha la creu la trobareu a les coordenades 419748/4588530 (ED 50) i 419654/4588326 (ETRS 89) i a una altura de 268 m.
 
La mida de la creu és d'uns 15 cm.



Una curiositat és que l'orientació de la creu és la mateixa que els punts cardinals, tal com podeu veure a la fotografia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada