BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

20 de març del 2014

UNA RESTAURACIÓ A COLLSEROLA


Un dissabte de principis del mes de març vaig participar en la restauració d'una barraca a Collserola. Cal dir que vaig anar-hi convidat, atès que era una jornada de formació per als Voluntaris de Collserola.




La jornada pretenia donar les bases per a que els Voluntaris de Collserola que porten el tema de la pedra seca al Parc puguessin fer alguna restauració, si s'esqueia. La jornada tenia la finalitat de restaurar dues barraques: una sense sostre i l'altra amb una esllavissada.
 
La quinzena de participants ens vam distribuir entre les dues barraques. Cal dir que la barraca amb l'esllavissada necessitava moltes més hores de treball i no es va poder acabar.

Jo vaig participar en la restauració de la barraca sense sostre. En unes tres hores, la volta es va anar tancant fins que un dels participants va trobar la pedra grossa que va fer de clau. En jornades anteriors s'havia netejat de matolls l'entorn de la barraca. Ara caldria posar algunes falques per dintre, cobrir el sotre amb terra i aplanar l'interior.
 
No obstant això, el canvi que ha experimentat la barraca és notable:


any 2008
 
any 2011

any 2014
Si bé ja sabia l'aposta per part del Parc de Collserola per les barraques de pedra seca, em va sorprendre la quantitat de persones que formen part dels Voluntaris de Collserola que tenen interès per aquestes construccions. També cal dir que la jornada va comptar amb l'assessorament de dos margers de l'empresa Naturalea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada