BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

24 de juny del 2016

UN FORN AMB DATA

La casa de Coll de Soler queda, a la dreta del camí ramader, entre Alpens i les Llosses. Des del camí no gairebé ni es veu, perquè està molt tapada per la vegetació. De fet, les restes de la casa no tenen cap element remarcable, tret d'un...

En una de les estances, amb perill imminent de caiguda de les restes del sostre i les parets, hi ha un forn. Suposo que era el forn de pa de la casa, però com he dit abans, no hi ha cap element que destaqui tret d'aquest forn, que a la llinda té la data de 1889.



La pedra amb que està fet el forn, així com la bona cal·ligrafia de la data em fan pensar en una època d'un cert benestar. Potser el forn es va fer com una millora de la casa; es volia fer un element destacat. De fet, el contrast amb els materials que l'envolten és evident.





El cas és que  125 anys més tard, la casa està a punt de desaparèixer i, amb ella, el forn. Els camps de la casa ja fa anys que són erms i aviat, tot serà un munt de runes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada