BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

2 de juliol del 2022

FITES QUE PODEU TROBAR A COLLSEROLA (III)

En els dos capítols anterior he ensenyat fites que eren antigues (amb les filloles), fites amb inicials i fites que indicaven la partió. En aquest tercer i, de moment, darrer lliurament us presentaré tres fites de diferents característiques.


La primera crec que correspon a l'antic terme municipal de Sant Gervasi de Cassoles. El cim del Tibidabo pertanyia a aquest antic municipi. La fita, que són dues, estan situades a la carena que hi puja i, al costat del camí. La primera, és força malmesa i es pot veure les lletres "DE S G". La trobem a les coordenades 427330/4585833/314.


Més amunt, al costat de la pista que puja de Can Borni, hi ha una altra fita que té la inscripció "TE DE S G". Aquesta està en molt bones condicions. Fa uns 40 cm d'altura, 25 cm d'amplada i 18 cm de gruix. Està situada a les coordenades 426875/4585870/371.




A la carena dels turons de Can Pasqual (coordenades 423499/4585503/405) hi ha unes fites que ens indiquen un canvi de direcció de les propietats. Podem veure una fita i dues filloles que ja marquen la direcció A una banda hi ha una fita nova amb les lletres AVLP, que potser volen dir "Associació de Veïns de les Planes). L'altra fita esta marcada amb la lletra M i el número 11.




Finalment una fita que trobem a la carena que va de Vallvidrera a Sant Pere Màrtir. Té unes dimensions de 40 cm d'altura i 20 cm d'amplada i 20 cm de gruix. Situada a les coordenades 425040/4583800/352 ens indica la confluència de tres propietats. A la cara del camí hi ha les inicials CD; a l'esquerra (Vallvidrera) hi ha les inicials AS i a les altres dues cares hi ha les inicials ET. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada