BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

30 de maig del 2009

EL FORN DEL MAS SAURÓ (BARCELONA)


A la vora de la pista que va des del coll de can Cuiàs cap a la urbanització del mas Guimbau i can Castellví, hi ha un forn. És a 570 m de l'antiga masia de can Sauró i a 450 m del mas Guimbau.

Suposo que devia tractar-se d'un forn de calç. El que podem veure és un túnel de 1,35 m d'alt, 1,42 m d'ample i 3 m de llarg, amb el sostre recobert de totxana i les parets, fins als 80 cm, són de pedra calcària. Al darrere hi ha el que devia ser el forn: un clot d'uns 3 metres de diàmetre amb una fondària actual d'1,5 m, però està molt ple de sediments.



Si
ens situem a la part alta del forn, veurem que hi ha, a uns 50 m, una petita pedrera. Es tracta d'un aflorament calcari d'on es devia treure la pedra.



Desconec si aquest forn té nom i per aquest motiu li poso el nom d'una masia propera, tot tenint en compte que la elaboració de calç, en aquests tipus de forns, es feia per al propietari del terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada