BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

15 de maig del 2009

TINA DE XAMAL (FONOLLOSA)














Aquesta tina solitària és gairebé al cim de Xamal. Més que un cim, és una mena d'altiplà, ocupat per camps de cereal i bosc. És a 588 m d'altura i a uns 500 m de la casa (en reconstrucció quan vam anar a veure la tina).

Té un bon estat de conservació. No hi ha cap rajola, segurament, perquè algú les devia treure. És una tina circular de 2 m de diàmetre i 2 metres de fondària. Com a llinda té un tronc gruixut. La construcció aprofita el desnivell d'un petit marge i, al seu peu, els esbarzers, no deixen veure la boixa (hi ha una petita paret que sembla protegir-la).



Des de la casa i ermita de Santa Maria del Grau, hi podem arribar en 40 minuts; val la pena gaudir del paisatge que dominem des del vèrtex geodèsic. La situació d'aquesta tina ens la va donar un home de Camps amb qui vam coincidir quan estavem mirant uns marges de la seva finca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada