BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

2 de març del 2010

UNA BARRACA DOBLE (EL VENDRELL)



A prop dels Quatre Termes, un indret anomenat així perquè hi conflueixen els termes municipals d'Albinyana, Bonastre, Roda de Barà i el Vendrell hi ha una barraca ben curiosa. No es tracta d'una barraca doble; en realitat són dues barraques juntes i de planta ben diferent.







El camí de Bonastre al Vendrell passa per darrere la barraca. Des d'aquest camí, unes grans fites ens marquen un corriol que ens porta a la barraca per darrere i podem veure el gran volum de la construcció.
 

Només arribar-hi, trobem un cossiol a l'esquerra (sec) amb la inscripció "Beu i tapa, 1984". Segurament correspon a la data en que es va rehabilitar. Si anem a la barraca ens trobarem una estança circular on sembla que hi havia llar de foc (per dalt no hi ha sortida definida i potser el fum s'escapava entre les pedres).


L'altra barraca és de planta quadrada i amb menjadora.


Resulta curiós enfilar-se a la barraca i veure el punt d'unió entre les dues construccions. Hi ha fang a les parets i senyals d'haver-hi hagut porta. No hi ha dubte que es tracta d'una barraca amb una tipologia no gaire freqüent.

La barraca està situada a 250 m d'altura i al seu costat, a l'altra banda d'on hi ha el cossiol, té un claper (acumulació de pedra) tan gran com la mateixa barraca

Mentre estàvem asseguts, tot dinant, em va passar pel cap el fet que, segurament, la persona o les persones que van conrear aquestes terres, també van estar, algun dia, fent el mateix i en el mateix lloc...

____________________________________________________

Per si algú vol les coordenades:

E 372779 N 4563202


Longitud: 01° 28' 53" Latitud: 41° 12' 30"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada