BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

17 de juny del 2012

PASTURANT A NÚRIA


Tot repassant les meves coses he trobat aquesta postal de Núria. Un paisatge una mica diferent de l'actual...




La postal és obra del fotògraf L Roisin (1884-1943). En la postal hi veiem un ramat d'ovelles i un de cavalls, pasturant en un pla. A la dreta de la imatge veiem un camí que s'enfila cap a un collet on hi ha un pedró. El pedró és la Creu d'en Riba i el camí és el que va cap a Fontalba i Queralbs. Sí, aquests animals estan pasturant on ara hi ha l'estany de Núria!

L'estany és una obra que es va començar el juny de 1956 amb la finalitat, segons una entrevista que he trobat a la revista Cordada, núm. 15, de fomentar la pesca, sobretot de la truita i el turisme. Pèrò aquest no era l'únic projecte; també es volia fer un telecabina al Puigmal i per afavorir-ne la construcció calia fer una pista forestal fins al cim.

Anys més tard, el 1977, també es va aturar la construcció de la carretera que havia d'arribar a Núria i que només permet arribar a Fontalba. Per sort, la carretera no ha arribat a Núria, perquè si no ho recordo malament es volia  construir un pàrquing en el lloc de l'estany! 

Mirat d'aquesta manera, m'estimo més que hi hagi l'estany.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada