BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

25 de setembre del 2016

LA JAÇA DE DALT

En Cèsar August Torras en la seva guia la Comarca de Camprodon (1918) diu en l'itinerari núm. 44 (De Camprodon a Núria per Coma de Vaca): ...Font de la Jaça de Dalt, 2.250 m. alt., fresca y rica y ben arreglada. Prop de la font hi han acoplades les barraques dels pastors. És la jaça més important de tots aquests indrets. El lloc és en extrem pintoresc, d'un aspecte desolat, emperò d'una sublimitat imposant. El riuet naixent va saltant joguinós entre un bell fons de verdor; ornen el conjunt l'aplec de les barraques enlairades sobre'l riu y sobre la font, formant un poètic poblet de pastors y tanca l'espay un gegantesc enquadrament d'alteroses montanyes: Torraneules, la Fòssa del Gegant y les Arques de Coma de Vaca...





Després d'haver publicat l'article anterior a aquest, un company em va dir que trobava a faltar una foto actual des del mateix lloc i, més o menys, aquí la teniu:


Des de l'altra banda de la pleta:


Des de dins la pleta:


Des de l'extrem sud de la pleta:


La pleta vista des de la capçalera de Coma de Vaca (indicada amb *):



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada