BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

2 de juny del 2010

EL FORN DE LA PEDRERA (AVINYÓ)



A l'indret anomenat "la Pedrera" (en el mapa de l'ICC) hi trobarem un forn. Aquesta construcció està situada en el marge que hi ha entre dos camps.

Cal dir que, a tocar, del camí ramader, a mig camí entre Avinyó i Sant Feliu Sasserra, hi ha una petita pedrera que domina la vall on està situada aquesta construcció.


Ja fa un parell d'anys, uns companys del Centre Excursionista d'Avinyó ens van portar a conèixer el camí ramader i, de pas, ens van ensenyar aquest forn. El forn havia estat, completament oblidat durant molts anys. Un bon dia, fent una estassada, es va tornar a fer visible.



Les dues boques del forn




Amb la primavera plujosa que hem tingut en aquest any 2010, cal dir que la vegetació és abundant arreu. Per aquest motiu, tot baixant de la pedrera, ens el vam passar de llarg, però tirant enrere, el vam trobar. Cal dir que les boques estan molt tapades i caldria fer una bona neteja.


Per les seves característiques jo diria que es tracta d'un forn de teules. De fet, la terra, per aquí és molt argilosa.


De tota manera, aquest forn és un bon exemple del patrimoni que tenim oblidat pels nostres boscos.


L'interior del forn



S'hi pot arribar des de la carretera B-431. A l'altra banda del trencall a Sant Marçal de Relat, s'inicia una pista, que després de deixar dos trencalls a la dreta molt seguits, va vorejant uns camps. Després de deixar un altre trencall a la dreta, la pista (ara unes roderes) va planejant; a l'esquerra, hi ha el marge que separa els dos camps. El forn és al cantó oest.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada