BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

3 de gener del 2013

UNA BARRACA DATADA, A COLLSEROLA

 
Em sembla que ja he dit en algun dels articles del bloc, que m'agrada trobar la data en una barraca o en qualsevol altre tipus d'element, perquè no s'han de fer especulacions esbrinant quina va ser l'època de la seva construcció.
 
 
 
Aquesta barraca no l'he trobada; m'han indicat on era. Sí que és cert que a la vora en vaig trobar una altra, ensorrada, però que també devia ser molt interessant. La barraca que us presento porta la data de 1882.
 



 
 
Aquesta barraca és al terme municipal de Molins de Rei, en un sector amb camps abandonats. És una barraca de planta circular amb una mena de passadís per entrar-hi i amb unes parets laterals que la fan encara més arrecerada. Al costat d'una paret hi ha una figuera. A la llinda podem veure clarament la data.
 
 
La barraca es conserva força bé, malgrat que, en algun moment, es va collar un bastiment metàl·lic a la porta. L'interior està ple de deixalles. És un llàstima el seu estat, perquè seria una barraca fàcilment recuperable fent una neteja del seu interior i traient el ciment de la porta, juntament amb una petita consolidació d'una paret. Ja s'han recuperat altres barraques del Parc de Collserola i aquesta crec que també ho mereix ser.
 


Ben a la vora hi ha una bassa d'obra on es feia el brou bordelès.
 
 
 
És un conjunt prou interessant i, amb data, cosa que li dóna més valor. De moment, és l'única barraca datada de Collserola.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada