BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

27 de juny del 2010

CONTRAST




Vet aquí dues fotografies que tenen en comú el contrast que podem veure en alguns indrets de la nostra geografia.





En aquesta cabana de volta del municipi de Tarrés (Garrigues) els aerogeneradors ens mostren dos móns completament diferents i que ens pot fer reflexionar una mica sobre la nostra evolució. Són dos móns separats per uns 100 anys. Han estat uns anys en que la nostra societat ha evolucionat, de vegades no saben si pel bon camí. Hem passat de fer servir el material que teníem a mà i la nostra habilitat a la tecnologia dissenyada en ordinadors, un estri que el constructor de la cabana no havia somniat mai.


En la fotografia de la barraca de vinya del terme d'Òdena (Anoia), a més hi ha un altre element intermedi: la torre d'alta tensió. El constructor de la barraca segurament devia fer servir llums d'oli o de carbur o potser ja havia vista alguna bombeta elèctrica de poca intensitat, però mai s'hagués pensat que per la seva vinya o la del veí, hi passaria l'electricitat generada per diferents mitjans i en indrets ben allunyats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada