BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

26 de juny del 2010

UN POU DE GLAÇ A RELLINARS?



La construcció s'anomena "el Cisternot". Des del punt on està situada, una careneta que domina la carretera B-122, al damunt de can Cotis, es veu l'església vella de Rellinars. L'orientació de la construcció és al sud i està situada a 340 m d'alçada.



Realment, l'alçada on està situada és molt baixa, però el riu és relativament a prop amb la qual cosa la matèria primera era allà, tot i que pujar el glaç devia ser una tasca feixuga.

La construcció és de planta rectangular (5x2 m), amb una alçada d'uns 4 m i està semi-enterrada. En el sostre de volta hi ha una obertura a la part superior i a la part sud n'hi ha una altra. En aquest costat sembla que hi hagi una mena d'escala que permet baixar-hi (segurament es va fer posteriorment). En la part baixa de la construcció hi ha un rebaix d'uns 15 cm, que podia servir per posar una primera capa de material vegetal i acumular l'aigua de fusió.

En la foto que obre aquest article es pot veure el forat del sostre i l'obertura de la paret sud i a continuació podeu veure la l'obertura de la paret sud, la volta i el rebaix interior.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada