BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

27 de març del 2016

A LA RECERCA DELS SIMIOTS

Potser no sabeu què són els simiots. Jo tampoc ho tinc gaire clar. En algun lloc he llegit que eren uns éssers que espantaven i no eren gens agradables, en canvi en algun altre lloc diu que eren uns éssers que ocupaven les barraques dels pastors durant l'hivern. En arribar el bon temps els pastors, a cops de rocs, els feien marxar. Així, els simiots cuidaven les barraques durant l'hivern i a l'estiu els pastors tenien un recer en condicions. Així és com li vaig indicar a la meva filla petita que, fa uns anys, em va fer el dibuix que podeu veure: una mena de ieti bonàs que protegeix una barraca.





I aprofitant la neu de les darreres nevades d'hivern que han deixat el terreny com no ho havia estat en tota la temporada, hem fet una visita amb esquís al Pla d'Anyella, tot passant pel Cap del Ginebrar, una magnífica talaia.





















La barraca era ben solitària. Els simiots no hi eren! O potser sí... i ens han deixat gaudir en silenci d'aquesta bonica barraca.

4 comentaris:

  1. Jo em decanto més per un iets bonàs. Molts records família

    ResponElimina
  2. Aquesta Setmana Santa, aprofitant com bé dius les bones condicions de la neu, vam ascendir al Puigllançada des del coll de la Creueta. Vam parar a descansar als coberts que hi ha al collet del Tossal de Rus. Tot i que no són cabanes de pastor, no hi vam veure cap simiot (us deixo l'apunt: http://collseroles.blogspot.com.es/2016/03/tossal-de-rus-i-puigllancada.html).

    Després de llegir el teu apunt ens fixarem més en el rastre del ieti bonàs en pròximes ocasions.

    ResponElimina
  3. Hola Jaume!

    Allà no hi ha simiots perquè les barraques, per cert, molt impressionants, devien desaparèixer en construir-se la pleta nova (també en ruïnes) que hi ha en un revolt abans d'arribar a les construccions actuals.

    Salutacions,

    ResponElimina