BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

12 de setembre del 2018

NOVA INSCULTURA A LA SERRALADA DE MARINA

El dia 24 de juny de 2015 vaig publicar un article en el qual indicava la troballa (o més ben dit, la visualització) d'una inscultura que, segurament és l'emblema dels cartoixans i, per tant, de la Cartoixa de Montalegre, que és a prop.



Aquí teniu l'enllaç: 



I la veritat és que cal observar amb més atenció tot. Dic això perquè fa pocs dies que vam fer una passejada de tarda des de Can Ruti. En anar a la pedra on sabíem que hi havia gravats la creu i els dos xiprers, vam observar que, a l'altra banda de pedra hi havia la representació de les claus de Sant Pere.




Així tenim que la cara orientada a l'est té la representació cartoixana i la cara orientada a l'oest té les claus de Sant Pere. Aquest símbol crec que representa el domini papal i, desconec quina relació pot tenir el Vaticà amb la cartoixa de Montalegre. 


No crec que sigui una al·lusió al fundador de l'ordre Cartoixana, atès que va ser Sant Bru. Potser la inscultura està relacionada amb el fet que, Sant Bru va ser conseller del Papa Urbà II (segle XI).


En tot cas, ja teniu una curiositat per observar quan aneu al poblat de les Maleses.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada