BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

4 de juny del 2009

BARRAQUES A PROP DE SANT PERE DE ROMANÍ (MOLINS DE REI)

A prop de l'ermita de Sant Pere de Romaní, hi ha alguns indrets amb marges i barraques. La majoria de barraques estan ensorrades, però n'hi ha un parell que trobo molt interessants. Aquesta primera barraca és al cim d'un petit turonet; és de planta circular i presenta un s contraforts a cada costat de l'entrada. Malgrat el que pugui semblar per la fotografia, el sostre s'ha ensorrat. Això ha passat en menys d'un any i és una llàstima...


Aquesta altra barraca és molt interessant. És de planta circular i està en força bon estat, però en un costat de l'entrada presenta una petita esllavissada. Té una altura 2,30 m i està mig encastada al marge; aprofitant aquest fet, s'hi va fer una petita llar de foc amb xemeneia.



La xemeneia té una pedra plana que permet tapar o obrir el forat. És gairebé un miracle que encara es conservi. Segurament això vol dir que, encara que sigui a Collserola, hi ha ben poca gent que passa per aquesta clotada on també hi ha un marge amb escales.













En aquestes imatges podeu veure el forat de la xemeneia tapat i destapat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada