BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.
EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

15 d’octubre del 2014

PASTA FRESCA


Avui no us parlaré d'una contrada propera. Aniré cap al sud de la península italiana; concretament a Salento.El cas és que vaig rebre la revista Pedra seca, d'octubre de 2014 (núm. 29) i hi vaig llegir l'article "Els "trulli" de la vall d'Itria (Alberobello) i els "pajare" del Salento", de Martí Rom. Cap al final de l'article explica que el paisatge de Salento està conformat per la trilogia mediterrània: blat, vinya i oliveres.

Fins aquí no hi hauria res de particular si no fos perquè a l'endemà, la meva dona va comprar un paquet de pasta strozzapreti on hi ha una imatge d'unes construccions de pedra seca amb un camp de cereal al davant.

D'això se'n diu casualitat!

Tot seguit vaig consultar la pàgina web de l'empresa "Dispensa Salentina": http://www.abatianni.it/it/packaging.html

L'única línia de productes on n'hi ha un dibuix és aquesta de la "Dispensa salentina". En tot cas és interessant veure que l'empresa té un petit detall per a l'entorn que l'envolta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada