BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

24 de juny del 2015

UNA FITA A LA SERRALADA DE MARINA


Fa pocs dies vam visitar un turó de la serralada de Marina amb un poblat ibèric al cim. Voltant per allà vam poder veure una pedra granítica d'un metre i mig d'altura on hi ha un gravat. La pedra és perfectament visible, perquè és aïllada i punxeguda.





En la cara que mira cap a l'est hi ha el gravat que és uns creu emmarcada per dos xiprers. La creu està enlairada i això, sembla, que representa el Mont Calvari.

Tot cercant per internet he trobat unes imatges d'una fita cartoixana. La cartoixa de Montalegre és molt a prop i podria ser que els seus límits arribessin fins aquí. No obstant això, la fita que he vist per internet està molt ben gravada; també podria ser que la fita del cim fos més antiga

En qualsevol cas, a mi, m'agrada trobar gravats i dates quan vaig per la muntanya, i aquesta creu és una curiositat més de les que podem trobar tot caminant per la muntanya. No cal que digui que s'agrairan els comentaris sobre aquest tema.





5 comentaris:

  1. Hola Joan,

    Al següent article trobaràs tot d'informació relacionada amb el dibuix de la fita:

    http://www.raco.cat/index.php/Campsentelles/article/viewFile/279697/367375

    Salutacions (Luigi)

    PD: com a badaloní de naixement em veia obligat a aportar quelcom!

    ResponElimina
  2. Hola Luigi,

    Gràcies per la teva aportació.

    Realment l'article és curiós i interessant. Dels comentaris que fa en Xavier Pérez a l'estudi de mossèn Salvador Pibernat, puc deduir que la fita que vaig veure correspon als límits de la cartoixa i, podria ser un dels més antics (correspon a l'escut 7 del text de mossèn Pibernat).

    Salutacions,

    ResponElimina
  3. Hola Joan,
    Saps la longitud i latitud d'aquesta fita?
    Gràcies

    ResponElimina
  4. Hola Jordi,

    La veritat és que no tinc les coordenades exactes. La pedra és al mig del poblat ibèric. És una de les pedres que destaquen més. Espero que la trobis.

    ResponElimina