BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

18 de juliol del 2011

UN PETIT ALBELLÓ



A Sant Martí de Tous podreu seguir un itinerari de pedra seca, però no està senyalitzat. Només trobareu un plafó amb recorreguts pel terme a la plaça de Fàtima i un altre plafó que dóna algunes dades de la pedra seca a mig camí. Malauradament, algunes de les barraques, com la de la Sala del Castell o la de Cal Brufau estan ensorrades o malmeses. Entre totes les construccions que ens proposen en la ruta hi ha un element que destaca: un petit albelló d'uns 5 m de recorregut.






No hi ha cap indicador ni referència que faci notar la seva presència i passa molt desapercebut. Està situat en el camí de Can Vidal, la pista hi passa per sobre i serveix de desguàs a un petit rierol. Res no ens fa pensar que al costat d'un tub de formigó hi hagi aquesta construcció. El tub de formigó allarga una mica més el corregut de l'albelló.

Per això si ens el mirem per la banda de la muntanya no hi donarem importància perquè veurem el tub, però si baixem el marge pel cantó de la riera veurem l'arcada.



La construcció és petita, però feta amb molta cura, amb blocs de pedra calcària molt blanca i de dimensions ben homogènies.



L'amplada permet el pas d'una persona tal i com podeu veure seguidament.




És una construcció molt discreta, però força interessant. No deixa de ser curiós que per a un torrent de tant poca magnitud es construís aquest albelló.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada