BENVINGUTS AL BLOC "PATRIMONI I MUNTANYES"

Benvinguts al blog "Patrimoni i muntanyes"

L'objectiu d'aquest blog és donar a conéixer elements i indrets relacionats amb el nostre patrimoni rural en general i això inclou també la pedra seca. Un patrimoni extens i oblidat que cal conèixer i conservar.

Aquest blog vol ser una contribució a la seva coneixença.




EL NOU ARTICLE DEL BLOG

El nou article del blog: Article a la revista "Muntanya"

31 de març del 2012

L'ARRIBADA A LA LLUNA


Potser podreu pensar: quina relacíó té la pedra seca amb l'arribada de l'home a la lluna? Doncs, realment no en té cap, però de vegades trobem coses curioses. I aquesta que us explicaré ho és.

Des de l'inici de la humanitat, l'home (o la dona) ha fet marques i pintades en les parets. Algunes considerem que són art o una representació de la vida en altres moments històrics, d'altres considerem que són simplement bretolades.

De les pintures rupestres als grafits actuals, passant per tota mena de marques, senyals, símbols, dibuixos,...



Avui he trobat una inscripció curiosa.

Quan em trobo una barraca sempre miro si hi ha alguna inscripció. No cal dir que les més cercades són les dates, però també he trobat creus i ratlles, pintades fetes amb carbonet i algun dibuix molt senzill. La inscripció d'avui és el que mai ens podriem imaginar trobar en una construcció de pedra seca.

Segurament molt poca gent s'hi acosta, perquè aquesta construcció no és a peu de camí. Queda una mica allunyada d'una pista i, a més, està en ruïnes. Era una barraca de planta quadrada i amb el sostre de teules. En una pedra que hi ha a la base d'una de les parets diu:

"Se llego a la luna el dia 21 de julio de 1969 a las 4-4 de la mañana. 1969. NASA"


 
Ja us he avisat que era una mica insòlit!


1 comentari:

  1. De fet, aquesta inscripció ens hauria de fer pensar que el món no és tan petit com sembla i que això de les cabanes i barraques no és tan "prehistòric" com a vegades ens agradaria creure

    ResponElimina